Het dartverhaal van Marvin van Velzen

Ik ben geboren op 2 juli 2000 in Delft, hier heb ik tot mijn vierde jaar gewoond. Daarna ben ik verhuisd naar Zoetermeer. Inmiddels woon ik al weer 10 jaar in Maasdijk (Westland ).

In 2013 ben ik serieus begonnen met darten. We keken thuis altijd al wel naar de wedstrijden op televisie, maar eigenlijk begon ik pas zelf met darten nadat Raymond van Barneveld met Tony O` Shea en Darryl Fitton een demonstratie wedstrijd kwamen gooien in Maasdijk.

Voor de lol richtte ik samen met mijn broertje Keanu van Velzen en een aantal vrienden uit Maasdijk een eigen dartgroepje op, genaamd MOD ( wat staat voor Masters Of darts ). Vanaf die tijd organiseerden we regelmatig onderlinge wedstrijdjes. Ook verzonnen we bijnamen voor elkaar. Omdat ik de meeste wedstrijden won verzonnen ze voor mij de naam : The Terminator. Deze bijnaam gebruik ik nu nog steeds.

Doordat we zelf wat wedstrijdjes organiseerden kwamen we in contact met de Dart Vereniging Westland en die vroegen of we het leuk vonden om ook bij hen eens wat wedstrijdjes mee te doen. Daar konden we goed meekomen en we wilden daardoor nog meer toernooien gaan gooien. Ons eerste toernooi was Amateur en Jeugd Trofee in Vlaardingen. Hier kwamen we in contact met de DSWN ( Dart Sport West Nederland ). Hier hebben we ons ingeschreven zodat we een officieel NDB nummer kregen en zo konden we gaan deelnemen aan de Nederlandse Ranking.

Ik  begon bij de aspiranten en eigenlijk ging dat al best snel vrij goed. Het jaar daarop moest ik al naar de junioren en daar kon ik ook best wel goed meekomen. In Januari 2015 was eigenlijk mijn grootste doorbraak in de jeugd. Ik kwam toen in de finale te staan van de Dutch Open, welke ook werd uitgezonden op TV Drenthe.  Vanaf die tijd gaat het steeds beter. Momenteel gooi ik dan niet alleen Nationaal , maar ook Internationaal. Ook ben ik vanaf vorig jaar Ere Divisie gaan gooien bij het team Exit Bij Ons en gooi ik LACO bij de DSWN.

Mijn grootste waardering is dat ik momenteel geplaatst ben in Het Nederlands team.